ТЕРМОПОМПИ

Съвременен и ефективен начин за отопление и охлаждане

За отоплителните системи с термопомпа е характерна издръжливостта, лесната поддръжка и ниските разходи. Термопомпата е устройство, работещо на принципа на климатиците, като загрява вода, която постъпва в отоплителната система, изградена от радиатори, въздушни конвектори или подово отопление. Смята се, че в бъдеще термопомпите ще заменят по-голямата част от уредите за отопление, като разходите за този вид отопление са близки и дори по-ниски от тези при използването на природен газ.

Въздух-вода

Най-използваният вид термопомпа, достъпна за всеки апартамент и къща. Извлича топлинна енергия от външния въздух и я премества в отоплителната система. Коефициентът на енергийна ефективност (СОР) на машината се влияе от атмосферните условия и зависи от външната температура на въздуха. За места, в които зимата има много ниски температури, е добре отоплението да се подпомага при възможност с газов котел.

Вода-вода

Термопомпа «вода-вода» извлича топлинна енергия от подземните води. Необходими са предварителни геоложки проучвания и разрешение за сондаж. Ако има подходящи условия, може да се постигне висок коефициент на енергийна ефективност (СОР от 5 и 8). При изчисляването на топлинната мощност и вида термопомпа има изисквания относно водата и дебита.

Термопомпа

Според квадратурата за отопление и финансовата Ви възможност, се избира машина, която е най -подходяща за Вас. Тази задача не е лесна, но можете да се доверите на нашия специализиран екип за консултация . Работим с доказани марки като: Mitsubishi, Toshiba, Daikin, Viessmann и Midea.

Отоплителна система

Правилно изградената отоплителна система е от голяма важност, тъй като това може да рефлектира върху ефективността на отопление и най-вече върху месечните Ви сметки. Отоплителната инсталация може да е подова, без видими радиатори и тръби, с радиатори или въздушни конвектори.

Охлаждаща система

Ако ще използвате термопомпата и за охлаждане имате няколко варианта: монтаж на въздушни конвектори или подови конвектори.

Предимства на отоплението с термопомпа

  • Термопомпа може да бъде инсталира и на вече изградени инсталации, с леки промени.

  • Ниски сметки и ефективност.

  • Комфорт и уют.

  • Екологчно чисти.

  • Автоматизирано, чисто и подредено.